Gun jezelf tijd om het lichaam te verkennen

Yin
Yoga

Yin-Yoga

Wanneer je leert om met liefdevolle vriendelijkheid te kijken naar jezelf en een ander, zul je zien dat jouw wereld zachter wordt,
Je leert meer te vertrouwen op het leven.

Yin Yoga

Yin Yoga stamt af van de klassieke Hatha Yoga. Deze yogastijl werd eind jaren zeventig in het Westen geïntroduceerd door Paulie Zink, een vechtsportkampioen en taoïstische yogaleraar. Uiteindelijk hebben Paul Grilley en Sarah Powers deze vorm van Yoga verder ontwikkeld.

Om Yin Yoga te begrijpen, dienen we de twee tegengestelde krachten van “Yin” en “Yang” te begrijpen. Deze krachten zijn ook aanwezig in ons lichaam en geest. Yin staat voor rustig, zacht en passief. Het wordt geassocieerd met vrouwelijkheid, maan, water, aarde en nacht (donker). Yang staat voor actie, kracht, snelheid en wordt geassocieerd met vuur, zon, mannelijkheid en dag (licht). Deze tegengestelde krachten vullen elkaar aan en dienen in balans te zijn. 

Tijdens een Yinles richten we ons op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten, waarbij we de poses gebruiken om het lichaam beter te leren voelen. Doordat de poses langer worden vastgehouden dan tijdens een Hatha les, creëren we ruimte om de grenzen van het lichaam te verkennen en te verleggen. We gunnen het lichaam ondersteuning in de vorm van dekens, kussens en bolsters. Het idee van een perfecte pose kunnen we dan ook volledig loslaten. Ieder lichaam is uniek en ziet er anders uit in een pose. 

Een Yin les is rustig en kalm, waarbij je echt de ruimte neemt om het lichaam te verkennen. Het doel is om volledig in de houding te leren ontspannen, waarbij de duur van de pose van invloed is op het loslaten van spanning. Het lichaam heeft tijd nodig om over te schakelen op het parasympatisch zenuwstelsel, waar rust en herstel plaatsvindt. Yin Yoga heeft net als andere yogastijlen het doel om bij te dragen aan meer innerlijke rust. Voel jij dat je vanuit een zachte benadering ruimte wilt creëren in je lichaam, mind en geest? Wees welkom en kom eens een les ervaren!

Yin-Yoga-Walcheren

In mijn lessen staat verbinding altijd centraal. We ervaren (h)erkenning vanuit een pure, diepe connectie. 

Healing is an art. It takes time. It takes practice. It takes love.

 

– Maza Dohta – 

 

Plezierig en professioneel

“Fijne yogalessen in kleine groepjes waardoor er ruimte is voor persoonlijke begeleiding.
Danielle heeft een fijne les opbouw ,ademhalingsoefeningen yoga oefeningen, geleide ontspanningsoefeningen alles wat met yoga te maken heeft komt voorbij!

Geen zweverig gedoe, gewoon ontzettend fijn! Ik beveel het iedereen aan die op een plezierige en professionele manier yogalessen wil volgen. Na afloop voelt iedere les weer als een cadeautje met goede aandacht voor lichaam en geest.”
Esther

Praktische informatie

LESDUUR

75 minuten

LESTIJD

Op aanvraag

PRIJS

12,-

STRIPPENKAART

10 lessen: 111,-

yin-yoga

Wil je een proefles of heb je een vraag?
Neem contact met me op

4 + 4 =

Volg mij

Daniëlle Hofstra  |  Vlissingen  |  0613170845

Pin It on Pinterest