Vanuit ontspanning onderzoeken wat zich aandient

Workshop
Restorative Yoga

Workshop-moeiteloosheid-ontspanning

Workshop vanuit moeiteloosheid naar ontspanning

Workshop-moeiteloosheid-ontspanning.

Ontspanning is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het kan uitdagend zijn om uit de doe-modus te stappen en jezelf over te geven aan een modus van ‘zijn’. Tijdens deze workshop maak je kennis met restorative yoga, oftewel herstellende yoga. Het leert je om vanuit moeiteloosheid tot ontspanning te komen. Je krijgt inzicht in de werking van je zenuwstelsel, waarbij je beschikt over een ‘gaspedaal’ en een ‘rem’. Je leert de relatie herkennen tussen het gaspedaal en een stressrespons, maar ook de relatie tussen ontspanning en je ‘rem’. 

We gebruiken hulpmiddelen als dekens en kussens om het lichaam volledig te ondersteunen in een pose. Zo kun je jezelf over gaan geven aan de pose, waarbij je meer leert ‘zijn’ dan dat je ‘doet’. Oftewel vanuit ‘actie’ naar ‘rust’. 

Daarnaast gebruiken we de adem om meer ruimte te creëren in het lichaam en volledig aanwezig te kunnen zijn in het hier en nu. Met een open aandacht onderzoek je wat zich aandient. Daarbij kun je denken aan gedachten, gevoelens en sensaties in het lichaam. Je leert er vanuit een nieuwsgierige houding naar te kijken zonder dat je jezelf ermee identificeert.

Ervaar je veel onrust en/ of stress? Is het lastig om tot ontspanning te komen? Wellicht is deze helende vorm van yoga precies wat je nodig hebt. Kom het eens ervaren! Je bent van harte welkom.

“Je wordt als het ware je eigen observator”

Praktische informatie

Wanneer?

Nog te bepalen, de workshop duurt 120 minuten.

Investering in jezelf

€ 19,99 (fysiek)
€ 15,55 (online)

Locatie

Vlissingen

Aantal deelnemers

Maximaal 6

workshop-moeiteloosheid-en-ontspanning

Wil je je inschrijven of heb je een vraag?
Neem contact met me op

8 + 12 =

Volg mij

Daniëlle Hofstra  |  Vlissingen  |  0613170845

Pin It on Pinterest