Adem is leven

Workshop
ademen

Workshop-ademen.

Workshop adem is leven

Workshop-ademen.

Zonder adem is er geen leven. Toch staan we maar weinig stil bij de impact die onze adem heeft. Ze is een afspiegeling van hoe we ons voelen. Zo zal je adem hoger en sneller gaan, wanneer je stress ervaart. Je gebruikt dan letterlijk minder van je longcapaciteit. In de hedendaagse samenleving staan we voortdurend ‘AAN’ en dat heeft gevolgen voor onze ademhaling. Zo ademen we veelal oppervlakkig en onbewust. Dit vertaalt zich weer in allerlei symptomen, zoals een verminderd energielevel, rusteloos zijn, neerslachtigheid en een gevoel van uit balans zijn.

Tijdens een ademworkshop leer je concreet wat ademen inhoudt, maar krijg je ook inzicht in de relatie tussen jouw mind en de ademhaling. Je herkent het verschil tussen volledig en beperkt ademhalen. Je leert invloed uit te oefenen op de werking van je autonome zenuwstelsel. Zeker wanneer je veel stress en spanning ervaart, kan de adem jou ondersteunen in de weg naar meer rust en ontspanning.

We maken hierbij gebruik van krachtige ademoefeningen, waarbij je veel sensaties in het lichaam kunt ervaren. Vanuit daar laten we het lichaam weer tot rust komen via subtielere vormen van ademen. De technieken die je leert, zul je ook thuis toe kunnen gaan passen, zodat je hier elke dag mee kunt gaan oefenen. Wanneer we dagelijks stil gaan staan bij onze ademhaling, brengt dit enorm positieve effecten met zich mee voor onze gezondheid.  Je zult meer energie hebben, focus en helderheid van de mind en bovenal meer rust ervaren.  

Uiteindelijk is het doel van een ademsessie om je dieper in contact te brengen met jezelf. Je leert een relatie te herkennen tussen de adem en je gemoedstoestand, maar ook hoe je hier invloed op uit kunt oefenen. Het leert je om je eigen stressreacties te reguleren, waardoor dit niet opgeslagen wordt in het lichaam. Opgeslagen stressreacties zorgen voor blokkades in het lichaam, waardoor jouw energielevel stagneert.

Zo is de adem echt een tool om de regie terug te pakken over je leven, en bovenal je welbevinden.

Nieuwsgierig naar een ademsessie? Geef je op en ervaar het, want de enige manier om ademwerk te begrijpen is door het te ervaren.

Wanneer je zwanger bent of gezondheidsklachten ervaart o.g.v. het hart, bloeddruk of hersenen, laat het me dan weten, zodat we aanpassingen kunnen doen.

Praktische informatie

Wanneer?

Nader te bepalen

Duur

90 minuten

Locatie

Vlissingen

Investering in jezelf

15,-

Aantal deelnemers

Maximaal 7

Workshop ademen.

Wil je je inschrijven of heb je een vraag?
Neem contact met me op

8 + 11 =

Volg mij

Daniëlle Hofstra  |  Vlissingen  |  0613170845

Pin It on Pinterest