Over mij

Daniëlle Hofstra

Danielle Hofstra.

Ik leerde na een flinke val op mijn hoofd om mijn zenuwstelsel te reguleren

Doorzetter en herstellen

Als jong meisje stond er al in mijn rapport: “Daniëlle heeft een groot doorzettingsvermogen”. Die zin heb ik gedurende mijn leven vaker terug mogen horen. Als ik ergens voor ga, dan kan dat niet half. Ook doe ik het liefst honderd dingen tegelijk. 

Voor een pittig fietsongeluk in 2013 werkte het voor me (dacht ik), maar daarna werkte het behoorlijk tegen me. Ik nam mijn herstel onvoldoende serieus en deed er alles aan om zo snel mogelijk weer de oude Daan te zijn. Helaas bleek dit alles averechts te werken en moest ik mijn lichaam volledig opnieuw leren kennen. Yoga heeft mij naast een prachtig revalidatie traject ontzettend veel ondersteuning gegeven. De inzichten en tools die ik heb mogen ontdekken deel ik graag met je.

Danielle-hofsta

The wound is the place where the light enters you.

 

– Rumi – 

 

Danielle-hofstra.

Ik leerde bewuster te worden voor de signalen van mijn lichaam

 Letterlijk tot stilstand komen, was een grote confrontatie met mezelf. Ik zag hoe ik voortdurend over mijn eigen grenzen heen ging. Samen met een ergotherapeut en psycholoog leerde ik om mijn dagelijkse activiteiten te verdelen om mijn belastbaarheid te vergroten. Dit herstelproces was verre van lineair. Twee stappen vooruit en weer drie achteruit. Geduld en een lange adem…

 Zachte yoga en inzicht in de werking van mijn brein en zenuwstelsel gaven me houvast. Ik werd me steeds bewuster van de opgebouwde spanning in mijn systeem en ook om deze spanning los te laten. 

In totaal ben ik drie jaar zoet geweest met herstel en opbouwen naar een ‘nieuw’ normaal.

 

Mijn innerlijk kind leerde me om laagje voor laagje te pellen naar mijn eigen kern. Daar lagen de antwoorden om te helen.

Letterlijk en figuurlijk tot stilstand komen

In 2013 kreeg ik een harde les. Ik werd door een shovel van mijn fiets gereden en kwam daarmee letterlijk en figuurlijk tot stilstand. Fysiek een harde klap op mijn hoofd, maar mentaal bleek deze les levens veranderend te zijn.

Ik belandde in een burn-out en doorliep een rouwproces om afscheid te nemen van wie ik dacht te zijn. Geen gemakkelijke weg, maar het bracht me in contact met de oudste en vooral meest wijze persoon in mijzelf, namelijk mijn innerlijk kind. Mijn innerlijk kind leerde me om laagje voor laagje te pellen naar mijn eigen kern. Daar lagen de antwoorden om te helen.
Elke opleiding en training die ik deed waren als een soort therapie. Ik begon een dieper begrip te krijgen over de werking van mijn psyche, conditioneringen en mindset.
Op een bepaald moment liet ik letterlijk alles los en keerde ik terug naar mijn ouderlijk huis. Mijn leven zoals het was liet ik los, ik accepteerde de consequenties en had een diep vertrouwen in de toekomst. Ik ging het onbekende tegemoet en boekte een open ticket naar de andere kant van de wereld. Het bracht me zoveel, waaronder een prachtige dochter en een liefdevolle man. Maar het belangrijkste was dat het me leerde om van mezelf te houden zonder voorwaarden.

Danielle Hofstra

Wil je meer rust ervaren in je dagelijks leven?

Dan kunnen yoga en ademwerk je hierbij ondersteunen.

Danielle Hofstra

 Ik kan je begeleiden met behulp van zachte, verstillende yoga
waarbij je steeds een laagje dieper leert zakken in je zijn.

Ik leer je te kijken naar overtuigingen in je onderbewustzijn die bepalend zijn voor jouw handelen in het hier en nu.

Één op één kunnen we samen kijken naar jouw interne plattegrond, waarbij je ontdekt waar jouw kracht ligt, maar ook welke gedragingen ervoor zorgen dat je jezelf belemmert.

Dit inzicht baant de weg vrij om andere keuzes te gaan maken.

danielle-hofsta

Wil je meer weten?
Neem contact met me op

7 + 3 =

Volg mij

Daniëlle Hofstra  |  Vlissingen  |  0613170845

Pin It on Pinterest