In verbinding met jezelf en anderen

Hatha
Yoga

Hatha-Yoga

Wanneer je leert wat emoties jou te vertellen hebben en dat jij deze emoties niet bent, ontstaat er meer balans. Op deze manier bewegen we ons richting een neutrale houding, voorbij je verhaal en illusies.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is basis van waaruit andere yogastijlen zijn voortgekomen. Het is een onderdeel van Raja Yoga, de lichamelijke benadering van yoga. Het doel van Raja Yoga is om controle uit te oefenen op het lichaam, de zintuigen en de geest. Hatha betekent letterlijk koppig. Tijdens een Hatha yogales oefenen we met het koppig overmeesteren en controleren van lichaam, ademhaling en geest. Je zou dit kunnen zien als het terugpakken van je eigen regie. Hatha Yoga bestaat uit zes onderdelenpraktijken, namelijk; asana, pranayama, bandha, mudra, kriya and mantra.

Een hatha les omvat ontspanning aan het begin, tussen de verschillende poses en het einde van de les. Sommige houdingen helpen het lichaam en lichaamssystemen op te warmen en te activeren, terwijl andere het lichaam en de geest willen ontspannen en kalmeren. Het doel van Hatha Yoga is om de geest te leren beheersen door het lichaam te beheersen. De adem staat eveneens centraal en helpen om het hoofd leeg te maken, het concentratievermogen te verbeteren en de houdingen met meer bewustzijn te ervaren.

We warmen het lichaam op met de zonnegroet. Deze wordt aangepast aan de mogelijkheden van jouw lichaam. De serie yoga houdingen die hierop volgt is opgebouwd in een bepaalde volgorde om alle chakra’s (energiepunten) in het lichaam te stimuleren. Om de effecten van de les te laten werken en het lichaam de nodige rust te geven, sluiten we de les met een helende relaxatie.

Er bestaat geen perfecte pose. In een Hatha les werk je binnen de mogelijkheden van jouw fysieke lichaam. Je onderzoekt het lichaam, waardoor het lichaamsbewustzijn groeit. Hierdoor kun je in het dagelijks leven gemakkelijker luisteren naar de signalen van je lichaam. Ook raak je meer en meer bewust van de eenheid tussen lichaam, mind en geest.

Kom je de kracht van Hatha Yoga eens ervaren?

Hatha-Yoga-Walcheren

Wil je meer rust ervaren in je dagelijks leven?
Dan kan yoga je hiermee helpen.

Breathe and let be.

 

– Jon Kabat-Zinn – 

 

Hartversterkende yogalessen

“In jouw lessen neem je ons mee van de drukte van de dag naar ons lichaam.
Je leert ons luisteren naar wat ons lichaam wil vertellen.
Jouw yoga is hartversterkend!”
Elvira

Praktische informatie

LESDUUR

75 minuten

LESTIJD

Woensdag 16-3 en 30-3

19.30

PRIJS

12,-

STRIPPENKAART

10 lessen: 111,-

hatha-yoga

Wil je een proefles of heb je een vraag?
Neem contact met me op

12 + 1 =

Volg mij

Daniëlle Hofstra  |  Vlissingen  |  0613170845

Pin It on Pinterest